Malzemeler:
3 kaşık pirinç
2 bardak yoğurt
1 yumurta
2 kaşık un
5 bardak su
1 diş sarmısak
1 kaşık kuru nane
*Çırpma teli ve kabı, tencere
Hazırlanışı:
Pirincinizi önce bir süzgeçte yıkayın ve suyunuzu bir tencerede kaynatmaya başlayın. Tam kaynamadan önce pirincinizi ekleyin ve sarmısağı ister çok iyi dövülmüş bir şekilde atın ister tek parça halinde (Yoğurdu eklemeden önce çıkartın tam attıysanız) atın. Bir kaba yoğurdunuzu yumurtanızı ve ununuzu koyun iyice çırpın. Pirinciniz yumuşamaya başlayınca (yaklaşık 15dk) yoğurt karışımınızı azar azar ilave etmeye başlayın ve sürekli olarak tencerenizi karıştırın (yoğurdun kesik olmaması için püf nokta yavaşça suya yedirmektir). Tuz, nane ve isterseniz karabiber ekleyip kısık ateşte 2-3dk daha kaynatıp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder