Basit Mutfağa Hoşgeldiniz !

Hepiniz için en iyi tarifler, en nefis yemekler, en pratik bilgiler burada... 

17 Şubat 2009 Salı

Kısır

Pratik olduğu kadar da leziz ve doyurucu, geleneksel bulgurumuzla yapılan bir yan tabak kim istemez..



Malzemeler:

1 bardak bulgur
1 kuru soğan
Yarım demet maydanoz
2-3 kaşık salça
3 dal taze soğan
5-6 yaprak kıvırcık
1 çay bardağı zeytin yağı (Küçük çay bardakları - yaklaşık 4 kaşık)

Tercihen seçmeli:

1 limon (suyu)
1 kaşık nar ekşisi
1 kaşık sumak

Hazırlanışı:

Bulguru sıcak suyla ıslatıp bekleyin. Bulgurunuz şişince hazırlama kabınıza koyun. Küçük bir tencerede soğanı hafifçe kavurun, salçanızı da ekleyin. Şişen bulgurunuz kalıp kalıp olmuşsa kaşıkla dağıtın, tencerenizdekileri üstüne ilave edin. Kıvırcık, soğanlar, maydonozları küçük küçük doğrayın ve kabınıza atın. Yağ, baharat-sos (limon, sumak, tuz, nar ekşisi) ilavenizi yapıp iyice karıştırın.

1 yorum: