Ezogelin çorbası yapımı sandığınızdan daha kolay, malzemeleri toparlamak haricinde pek bir olayı yok aslında malzemeleriniz eksiksizse yapımında hiçbir zorluk çekmeyeceksiniz:
Gelelim şu zorlu malzemelere:
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 kaşık tel şehriye
2 kaşık tereyağ
1 adet kuru soğan
10 su bardağı su veya et suyu
2 kaşık pirinç
4 kaşık bulgur
1 kaşık tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Tuz
1 adet kuru soğan
10 su bardağı su veya et suyu
2 kaşık pirinç
4 kaşık bulgur
1 kaşık tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Önce ince kıyılmış kuru soğanı yağda pembeleşene kadar kızartın. Sonra içine suyu. Kırmızı mercimeği ve pirinci ekleyin ve Pirinçler kabarıncaya dek pişirin. Bulguru, şehriyeyi ve salçayı da ekleyin. Tuzu da ekleyip, koyulaşıncaya kadar karıştırın.... Bir kaşık salçayla kırmızı biberi yağda kızartın. Hazırlanan sosu tabaktaki çorbanın üstüne dökün, karabiberi ve naneyi serptikten sonra servise hazır. Sıcak sıcak yudumlayın...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder