Makarnanın nasıl yapıldığı zaten paketinin arkasında yazar, ben sadece birkaç püf noktası vereceğim:
1. Mutlaka büyük ve derin bir tencere kullanın
2.1 paket makarnaya 2 litre su 2kaşık tuz ve biraz da yağ kullanın
3. Su kaynamaya başlamadan makarnayı içine atmayın
4. Tahta kaşıkla arasıra karıştırın
5. Sakın tencerenin kapağını kapatmayın
6. Makarnayı süzerken buhara dikkat edin yoksa haşlanırsınız. :P
7. Bazıları süzdükten sonra bir 30 saniye kavurur ben yapmam ama isterseniz deneyin
8. Yanına bi sos yapın sade makarna pek iyi gitmez (ileride bol bol sos tarifi verilecek)
9. Ben genelde pakette yazan süreden daha fazla tutarım çünkü çok diri sevmem ama size kalmış.
10. Mutlaka geniş bir tabakta servis edin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder