Malzemeler
500 gr tavuk kuşbaşı
1 tane soğan
1 tane salçalık kırmızıbiber
5 tane çarliston biber
2 diş sarımsak
2 kaşık zeytinyağı
2 tane domates
Tuz
1 tane salçalık kırmızıbiber
5 tane çarliston biber
2 diş sarımsak
2 kaşık zeytinyağı
2 tane domates
Tuz
Karabiber
Kekik
Teflon tava
Tarif
Soğan ve sarımsakları temizleyip güzelce kıyın. Biberlerin çekirdeklerini ayırıp ince şeritler halinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve iricene olacak şekilde doğrayın.
Tavuk etlerini teflon tavaya alıp etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Zeytinyağı, soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Sonrasında biber, domates, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak ara sıra kontrol edin ve karıştırıp 15 dakika kadar pişirin.
Sıcak servis edilir.
Tavuk etlerini teflon tavaya alıp etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Zeytinyağı, soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Sonrasında biber, domates, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak ara sıra kontrol edin ve karıştırıp 15 dakika kadar pişirin.
Sıcak servis edilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder