Basit Mutfağa Hoşgeldiniz !

Hepiniz için en iyi tarifler, en nefis yemekler, en pratik bilgiler burada... 

25 Şubat 2009 Çarşamba

Sigara böreği tarifi




Malzemeler:

3 yufka
250gr orta yağlı peynir
Yarım demet maydanoz
Sıvıyağ

Hazırlanışı:

Yufkalaraınızı pasta keser gibi önce artı şeklinde 4e, sonra da her dilimi tekrar ikiye bölün (pasta dilimi şeklinde). Bir kaba maydanozunu kıyın ve peynirinizi ufalayıp karıştırın. Karışımınızı tahmini olarak 24e bölüştürün. Yufka parçalarınıza sırayla geniş tarafına kenarlarından 1.5-2cm uzağa malzemenizi dizin. Malzemeli kısmın kenarlarını malzemenin hafif üstüne gelecek şekilde kıvırın ve malzemenizi yuvarlayarak sarma işelemini ucundan 5cm kalana kadar tamamlayın. Hamurun ucunu hafifçe ıslayıp kapatın. Bir tavaya parmak kalınlığında sıvıyağ koyun ve yağ kızınca böreklerinizi tavaya atın. Arada bir altını kaldırıp bakın, kıtırlaşmış ve rengini almışsa çevirin. Bir tabağa da 3 sıra kağıt havlu koyup yanınızda bulundurun. Piştikçe böreklerinizi alıp tabağa yerleştirin, böylece fazla yağını bırakır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder