Malzemeler:
1 kuru soğan
1 kaşık un
1 kaşık salça
1 kaşık toz bulyon (et)
1 bardak kırmızı mercimek
2 kaşık ince bulgur
1 dilim limon
*Süzgeç
Hazırlanışı:
Bulgur ve mercimeğinizi bir süzgeçte yıkayın. Soğanı soyup ufak küpler halinde doğrayın. Yağ ve soğanı tencereye atıp hafifçe kavurun. Sonra ununuzu ilave edip iyice karıştırın ve salçanızı hafifçe sulandırıp ilave edin. Kalan suyu da yıkanmış mercimek ve bulgurunuzla tencerenize koyun. Tuz, nane ve isterseniz karabiber ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 20dk pişirin. Arada bir karıştırın, serviste yanına bir dilim limon koyun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder