1 adet Amerikan kıvırcığı veya normal kıvırcık
2 tane kabuğu soyulmuş domates
1 tane soyulmuş salatalık
4 tane acı veya tatlı sivribiber (bunların tuhumunu çıkartın)
8 tane yassı kıyılmış yeşil soğan
1/2 demet dereotu
Sos Malzemeleri:
Biraz limon suyu
1 fincan sıvı yağ
1 fincan yoğurt
Biraz tuz
Yapılışı:
Yıkayıp temizlediğiniz kıvırcığı dörde bölüp ince ince kıyın.
2 domatesi dörde bölüp ince kıyın. Salatalığı da dörde bölüp ince ince kıyın. Biberi, yeşil soğanı ve dere otunu ince ince kıyarak hepsini beraber derin ve büyük bir salata kabına koyun ve karıştırın
Sosun yapılışı:
Yıkayıp temizlediğiniz kıvırcığı dörde bölüp ince ince kıyın.
2 domatesi dörde bölüp ince kıyın. Salatalığı da dörde bölüp ince ince kıyın. Biberi, yeşil soğanı ve dere otunu ince ince kıyarak hepsini beraber derin ve büyük bir salata kabına koyun ve karıştırın
Sosun yapılışı:
Limon suyunu, sıvı yağı, yoğurdu ve tuzu bir kaba koyun ve hepsini çok iyi bir şekilde karıştırın. Sosu salatanın içine döktükten sonra iki elinizi de sokun ve yuğurun , aman elleriniz temiz olsun...
Püf noktası:
Bu salata aşçılar arasında meşhur olduğu için adını almıştır, bunun hakkını verin ve özenle hazırlayın, bol bol karıştırmayı sakın unutmayın
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder