Basit Mutfağa Hoşgeldiniz !

Hepiniz için en iyi tarifler, en nefis yemekler, en pratik bilgiler burada... 

11 Şubat 2009 Çarşamba

Türk Kahvesi Yapmak


Hepimiz arasıra şöyle bir bacak bacak üstüne atıp bir keyif kahvesi içmek isteriz, o keyif kahvesi öyle nescafe falan olmaz, olamaz... En köpüklüsünden bir Türk kahvesi gereklidir o anlarda. İşte size Türk kahvesi yapımı:

Malzemeler:

Kahve 
Şeker
Su

Cezve
Kaşık
Fincan (bu çok öönemli kahveyi ufak güzel bir fincandan içmelisiniz mutlaka)

Hazırlanışı:

Cezveye kişi sayısına göre su koyulur, 1 kişi 1 fincan hesabıyla. kişi başı 1 tatlı kaşığı kahve, kahve orta şekerli olacaksa 2 bol şekerli olacaksa 3 adet küp şeker atılır. güzelce karıştırılır ve cezve ocağa konur (Bakır cezve bulabiliyorsanız bir yerden alın hemen). Kahvenin kısık ateşte pişirilmesi makbuldür ama orta ateşte de olur. Kabarıp yükselene kadar pişirmeye devam kabarmaya başlayınca ateşi kısın (dikkat taşırmayın!!). Köpüklerini alıp fincanlara koyun ve kaynatmaya devam, biraz daha kaynadıktan sonra alçaktan yavaşça fincanlara koyun, köpüğü gitmesin...

Sonra da höpürdete höpürdete yudumlayın :P

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder