Malzemeler:
2 kaşık tereyağı
1 kuru soğan
2 kaşık un
2 kaşık salça
2 patates
2 kabak
2 havuç
Yarım bardak bezelye
1 bardak süt
2 yumurtanın sarısı
Hazırlanışı:
Soğanı ve sebzeleri küçük küçük doğrayın. Tereyağını eritip soğanı hafifçe kavurun. Soğan pembeleşince, salçanızı ilave edip karıştırın. Sebzeleri de atıp 5dk pişmeye bırakın. Sonra unu ekleyin. 5dk güzelce kavurun. Sonra da 1.5lt kaynar su ve tuzunu ekleyin. Hafif ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişince çorbayı blendırdan geçirin. Sütü ve yumurta sarılarını bir kapta çırpın. Bu karışımı yavaş yavaş çorbaya ekleyin (Sürekli karıştırın ki top top olmasın). Kıvamı istediğiniz gibi olunca servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder