Yapımı sandığınızdan daha kolaydır, göreceksiniz.
Malzemeler:
- 125 gr un
- 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/4 tatlı kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1/4 tatlı kaşığı ( tuz
- 250 ml kefir (ya da buttermilk denen şeyden varsa ondan)
- 2 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı yağ (fındık yağı varsa ondan)
- Biraz tereyağı
Yapılışı:
Un, karbonat, kabartma tozu ve şakeri karıştırın. Bunların üstüne yumurta, kefir ve yağı ekleyin ve biraz daha karıştırın (Çok da fazla karıştırmayın). Teflon tavayı ocakta biraz kızdırın ve birazcık tereyağı ekleyip yağı eriterek tavaya yayın. Karışımdan 1 kaşık alıp tavaya atın üst tarafı nokta nokta olmaya başlayınca (alt tarafı pişince) ters çevirin ve 2. taraf ta hafi kahverengileşene kadar pişirin. Tamam ilk pankeki yaptınız şimdi ustalaşana kadar teker teker, tecrübeniz artınca da aynı anda 3 er 4 er tane yapabilirsiniz tek seferde. Karışım bitene kadar olaya devam edin. Sonunda 25-30 tane olacak tahmini.
Bu pankekleri reçel veya balla beraber mideye nakliye edin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder