Malzemeler:
2 Yumurta (bu sayı tavanızın büyüklüğüne göre 3, 4, 5 e kadar çıkar)
Biraz Sucuk
Ayçiçek Yağı
Biraz Tuz
Kırmızı Pul Biber
En genişinden bir tava
Yapılışı:
Sucuğun koymak istediğiniz kadarını doğrayın. Tavaya yağı boşaltıp kızartın ve sucukları içine atın. Aman dikkat sıçrayan yağın yanığı feci olur. Sucuklar da kızardıktan sonra 2 yumurtayı tavanın ortasına kırın ama sarısı dağılmasın sonra ona ekmek banıcaz. Sonlara doğru tuzu ve kırmızı biberi de eşit dağılacak şekilde dökün karışımın üstüne ve hazır. Tavsiyem yumurtaları rafadan bırakmanız ve sulu sarıya ekmek bandırmanızdır. Yedikten sonra tavayı üstündeki yumurtalar kurumadan yıkamayı da unutmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder