Malzemeler:
Yarım kilo tavuk (tercihen kemikli)
Bir miktar sebze;
1 havuç
1 patates
birkaç dal maydonoz
1 dal taze soğan
4 kaşık sıvı yağ
2 kaşık pirinç
2 kaşık un
Hazırlanışı:
Tavuğu küçük küçük parçalara bölüp 5 bardak su ile bir tencereye koyun. Üzerine sebzelerinizi de küçük küçük doğrayıp 2 kaşık tuz ve bir tutam karabiber ile tencereye ekleyin. Kaynamaya başladığında altını kısın, kapağını kapatıp 15dk kaynamaya bırakın sonra da süzüp kemikleri dışındakileri ayırın. Pirincinizi ılık suda 5dk bekletin. Başka bir tencereye yağ ve ununuzu koyup, kavurun. Un helvası (koyu kahverengine yakın) renge geldiğinde üzerine süzdüğünüz tavuk suyunu ekleyin. İyice karıştırın. 5dk sonra tavuk parçaları, pirinç (ve eğer isterseniz sebzeleri de) ilave edip 20dk kısık ateşte pişmeye bırakın. Servis yaparken üzerine maydonoz kıyık hafifçe serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder