Malzemeler:
1 kaşık zeytinyağı
25gr tareyağ
4 dilim çemensiz pastırma
1 pırasa
1 kuru soğan
2 kaşık un
1lt tavuk suyu
8 patates
200gr konserve mısır
2 yumurtanın sarısı
1 bardak yoğurt
maydanoz
Hazırlanışı:
Yağı tencerede eritin. Pastırma, doğranmış pırasa(yeşil kısımları hariç) ve küp küp doğranmış soğanı ekleyin. 5dk kavurup ununuzu da atın. 2 dakika kavurduktan sonra tavuk suyunu dökün. Kaynayınca patatesleri ilave edin. Patatesleriniz yumuşayınca mısırı ekleyin. Yumurtaları yoğurt ile karıştırıp çırpın. Çorbanın suyundan biraz alıp yoğurda ekleyin. Karışımı azar azar çorbaya ilave ederken iyice karıştırın (Yoğurdun kesilmemesi için birden sıcaklığının değişmemesi gerek). Baharatını ekleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder