Basit Mutfağa Hoşgeldiniz !

Hepiniz için en iyi tarifler, en nefis yemekler, en pratik bilgiler burada... 

11 Şubat 2009 Çarşamba

Tavuk Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Öğrencinin vazgeçilmezi tavuk etidir, neden derseniz hem ucuz hem tadı güzel hem de tavuktan yemek yapmak çok kolay. Bu nedenle tavuk almalıyız ama alırken dikkatli olmalıyız işte derlediğim bazı püf noktaları:


1. Tavuk eti en çabuk bozulan ettir !! Bayat tavuk da kokusundan ve etin peltek oluşundan anlaşılır yok anlayamadıysanız pişirince rengi kırmızımsı olur.
2. Tavuğun sakatatını almayın bi b.ka yaramaz. (Besin değeri düşüktür)
3. Paket tavuk alıyorsanız son kullanma tarifine bakmayı unutmayın, mümkünse hiç paket tavuk almayın güvendiğiniz bir kasaptan alın (paket tavuklar genelde hormonlu ve hızlı üretim teknikleriyle büyütülmüş olurlar etleri daha kalitesizdir).
4.Amacınıza yönelik olarak parça parça alın mesela sadece göğüs eti lazımsa gidip yarım tavuk almanın anlamı yok.
5.Paket tavuk alacaksanız güvenilir markalardan alın.
6. Tavuğun rengi ne çok koyu ne çok açık alsun.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder