Basit Mutfağa Hoşgeldiniz !

Hepiniz için en iyi tarifler, en nefis yemekler, en pratik bilgiler burada... 

11 Şubat 2009 Çarşamba

Patatesli Omlet


Derse gitmeden önce vaktiniz varsa en iyi kahvaltı seçeneklerinden biri omlettir, omletin en iyisi de bana göre patateslisi:


Malzemeler:

4 orta boy patates
4 yumurta
1 kaşık tereyağ
biraz süt (yarım fincan)
kaşar
tuz
karabiber
kırmızı biber
Ayçiek yağı

tava vs. leri yazmıyorum, tarifte göreceksiniz.

Yapılışı:

Patatesleri ince ince doğrayın. Biraz kaşar rendeleyin (bunun faydasını sonra göreceksiniz). Ayçiçek yağında doğranmış patatesleri kızartın ve kızaran patatesleri bir tabağa çıkartın (altına kağıt havlu koymanızı tavsiye ederim). Yumurtaları bir çanağa kırın ve sütü de katarak güzelce çırpın. Karabiber tuzu da karışıma ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra patateslerle yumurtalı sosu bir tabakta birleştirin ve eşit dağılacak şekilde karıştırın. Esas malzeme hazır olmuş oldu. Tavaya tereyağını (margarin de kullanabilirsiniz) atıp eritin ve sonra da karışımı dökün. Üstünü bir kapakla kapatıp pişirin, sonra ters çevirin ve rendelenmiş kaşarı (dememişmiydim !) üstüne serpin. 2. tarafı da piştikten sonra hazır (pişirme süresini siz ayarlıyorsunuz ama dikkat edin yanmasın).

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder