Basit Mutfağa Hoşgeldiniz !

Hepiniz için en iyi tarifler, en nefis yemekler, en pratik bilgiler burada... 

15 Şubat 2009 Pazar

Biberli Tavuk


Malzemeler

 500 gr tavuk kuşbaşı
 1 tane soğan
 1 tane salçalık kırmızıbiber
 5 tane çarliston biber
 2 diş sarımsak
 2 kaşık zeytinyağı
 2 tane domates
 Tuz
 Karabiber
 Kekik

Teflon tava

Tarif

Soğan ve sarımsakları temizleyip güzelce kıyın. Biberlerin çekirdeklerini ayırıp ince şeritler halinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve iricene olacak şekilde doğrayın. 

Tavuk etlerini teflon tavaya alıp etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Zeytinyağı, soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Sonrasında biber, domates, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak ara sıra kontrol edin ve karıştırıp 15 dakika kadar pişirin. 

Sıcak servis edilir.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder