Basit Mutfağa Hoşgeldiniz !

Hepiniz için en iyi tarifler, en nefis yemekler, en pratik bilgiler burada... 

11 Şubat 2009 Çarşamba

Pirinç pilavı





Malzemeler:

2 bardak pirinç
2 kaşık şehriye
100gr tereyağ
Baharat

*Ilık su, kap, süzgeç, tahta kaşık

Hazırlanışı:

Pirinci hafif tuzlu ılık suda 10dk bekletin. Pirinci süzgece koyup normal suda yıkayarak süzün. Tencereye yağı atıp erittikten sonra şehriyelerinizi atıp bir süre kavurun, üzerine de pirincinizi atın. Tarla sürer gibi şeritler halinde karıştırırken, pirinçleri ters-yüz edin ki sürekli aynı yerdekiler veya aynı tarafları ateşe gelmesin. Bu sırada su kaynatmaya başlayın, içine tuz ve isterseniz de et suyu atın. Pirinçleri birkaç dakika kavurduktan sonra suyu ilave edin. Eklemek istediğiniz baharatları da ilave edip, bir tur karıştırın ve kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın (Karabiber tavsiye ederim). Suyunu çektiğinde (Pirincin cinsinden tutun, kavurma oranınıza kadar herşey süresini etkiler - sabit marka kullanır ve alışırsanız en geç 3. denemenizde mükemmel sonuç alırsınız) ateşten kaldırın ve tencerenin kapağının altına kağıt havlu sıkıştırıp 10-15dk dinlendirin (Hamur gibi veya lapa lapa olsun istemiyorsanız kağıt havlu olmasa bile nemi alıcak birşey bulun).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder