Basit Mutfağa Hoşgeldiniz !

Hepiniz için en iyi tarifler, en nefis yemekler, en pratik bilgiler burada... 

17 Şubat 2009 Salı

Kolay Kek Tarifi (Nasıl Yapılır)

Çabuk ve yapması kolay bir kek mi hazırlamanız gerekiyor? Misafirinizin gözünü mü boyamak istiyorsunuz? Basit olduğu kadar da lezzetli, çayın yanına sadık arkadaş olan pratik bir keke ne dersiniz?




Malzemeler:

2 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak süt
Yarım bardak yağ
1.5 bardak un
Yarım paket kabartma tozu

Tercihen seçmeliler:

3 kaşık kakao
1 paket vanilin
3 kaşık kuru üzüm veya doğranmış kuru kayısı veya doğranmış incir

*Çırpma teli, derin kap, yağlanmış pişirme kalıbı

Hazırlanışı:

Yumurta, şeker ve sütünüzü bir çırpma kabında çırpın. Şekerinizi ve yağınızı ekleyip devam edin, sonra unu ilave edip çırpın. 2dk yeterlidir. Çok çırparsanız yağı salıverir. Eklemek istediğiniz malzemeleri içine atıp güzelce karıştırın ve yağladığınız pişirme kabına koyup 35dk 180'ye ısıtılmış fırında pişirin. Çıkartmadan önce uzunca bir kürdan veya ince tahta bir çubuk batırıp içinin hamur kalıp kalmadığını kontrol edin. Eğer çubukta yapışmış hamur varsa 10dk daha pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder