Basit Mutfağa Hoşgeldiniz !

Hepiniz için en iyi tarifler, en nefis yemekler, en pratik bilgiler burada... 

8 Şubat 2009 Pazar

Sıcak Çikolata Nasıl Yapılır

Sıcak Çikolatayı sevmeyen tanımıyorum ben, şimdi bu içimizi ısıtan güzel içecek nasıl yapıldığını az çok biliyodur herkes ama ben birkaç püf noktası eklemek istiyorum tecrübeyle gelen.

Burada size 2 tarif vereceğim :

1.) Bu basit tarif, aslında bu tam olarak sıcak çikolata bile değil ama tadı güzeldir bayaa:

Malzemeler:

Su
Nescafe 
Çikolata
Süt
Şeker

Su ısıtıcı ya da çaydanlık

Yapılışı:

Kişi sayısına göre suyumuzu kaynatıyoruz ve daha önceden içine gerekli miktarda kahve şeker ve çikolata attığımız bardaklarımıza boşaltıyoruz ve o hoş çikolata kokusunu içimize çeke çeke karıştırıyoruz (çikolata tamamen eriyene kadar), az miktarda süt veya süt tozu katıyoruz (bunu tamamen kaynamış sütle de deneyebilirsiniz ben daha denemedim ama) ,sonra da afiyetle içiyoruz, dikkat ediyoruz dilimizi yakmıyoruz.

2.) Şimdi geldik esas tarife:

Malzemeler:

Bitter çikolata (kişi başı ortalama 1,5 paket) 
Süt (kişi başı 1 bardak düşecek şekilde)
Şeker
Biraz Tuz (evet yanlış duymadınız tuz)
Su

Tencere
Tencerenin içine sığacak ufak tencere veya kap

Yapılışı:

Tenceremize suyu doldurup ısıtmaya başladıktan sonra ufak kabımızı tenceredeki suyun üstünde kayık gibi yüzecek şekilde yerleştirip, kırılmış çikolatalarımızı kayığımızın içine atıyoruz. Bunu yapmamızın neden çikolata çok çabuk yanar ve kabın her yerden eşit derecede ve azar azar ısı alması bunu engeller, yani direk kabı ateşe koyup çikolatayı içine atmayın. Çikolata erimeye devam ederken siz de sütü kaynatın (bizde süt yok diyosanız su da olur ya da karışık). Çikolata eridikten sütümüz de kaynadıktan sonra bunları karıştırıp şekerle tuzumuzu ekliyoruz (burda tuzun b.kunu çıkarmayın az bir miktar olacak şeker de damak tadınıza göre) ve 2-3 dakika daha kaynatıyoruz. Alın size sıcak çikolata...
Tarçın veye hindistan cevizi sevenler üstüne birez serpebilir hoş oluyor...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder