Basit Mutfağa Hoşgeldiniz !

Hepiniz için en iyi tarifler, en nefis yemekler, en pratik bilgiler burada... 

11 Şubat 2009 Çarşamba

Manemen !!


İşte bu her öğrencinin ve bekarın hatta herkesin bilmesi gereken kutsal yemek, menemen. Tam bir hayat kurtarıcıdır kendisi basitliği ve nefis tadıyla, ne yapacağınızı bilmediğiniz zamanların prensidir...Neyse gelelim tarife:


Malzemeler: 
Yumurta
Biber 
Domates (mevsimi değilse veya yoksa salça da olur
Soğan
Tuz 
Yağ

Geniş Tava

Yapılışı:

Öncelikle domates biber ve soğanınızı ince ince doğrayın ve hazırda bekletin. Tavaya yüzeyi kaplayacak kadar (abartmadan) yağ boşaltıp kızdırın sonrasında doğranmış soğanları katın üstüne ve basın tuzu, kısık ateşte soğanları pembeleştirin. Pembeleşene kadar kavurma işlemi bitince biberi de atın 1 dakika sonra da domatesi de katın. Ateşin altını sonuna kadar açın ve hepsini güzelce karıştırarak kavurun (Burada isteğe göre kabuksuz domates kullanabilirsiniz diyor ve domatesiniz kabuksuzsa diğer malzemelerin içinde erir gibi olana kadar devam edin diye ekliyorum.).Gözünüze kestirdiğiniz kadar yumurtayı bunların üstüne kırın ve karıştırmaya devam edin. Yumurtalar da pişince yemek hazırdır.Tavsiyem yumurtalar daha tam katı parça parça olmaya başlamadan yani hafif sıvı haldeyken ateşin altını kapatın. Dikkat ettiyseniz hiçbir malzemede sayı vermedim malzemelerle damak zevkinize göre oynayın...(hiç soğan kullanmadan menemen yapanlar da var mesela).

Opsiyonlar: 
Sonlara doğru kırmızı biber veya diğer sevdiğiniz baharatları katabilirsiniz. Ayrıca sucuk veya kaşarlı menemen de çok hoş olur, erimiş kaşarın menemene kattığı tad bir başkadır. Rendelenmiş kaşar ve ince kesilmiş sucuk kullanın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder