Basit Mutfağa Hoşgeldiniz !

Hepiniz için en iyi tarifler, en nefis yemekler, en pratik bilgiler burada... 

11 Şubat 2009 Çarşamba

Kırmızı Et Alırken, Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Et en önemli ve en sevdiğimiz besin kaynağı olduğu için bunu sık sık yemeklerde kullanıyoruz yani sık sık alıyoruz ama alırken nelere dikkat ediyoruz ? 



1. Hiçbir şekilde bilmediğimiz yerden almıyoruz.
2. Kıyma alırsak mümkünse gözümüzün önünde çektiriyoruz. ( Hazır kıymalara tavukların artıklarının ve renk vermesi için dalak katıldığına dair söylentilere inanmıyorsanız hazır da alabilirsiniz :P)
3. Et alırken önceliği parça etlere tanıyoruz. (içine bişey katması daha zor)
4. Önceden dondurulmuş et bulunduğu yere kan bırakır.
5. İhtiyacımız ne kadarsa ona göre alıyoruz fazlasını muhafaza etmek zor.
6. Fazla peltemsi hafif ıslaklık veren ve-veya çürük kokan etlerden uzak duruyoruz bayattır kendileri.
7. Yağsız parçalara öncelik tanıyoruz , bunlar danada kaburga, pirzola, kol bifteği kuzuda but, bel, pirzola, kol... Bu yapacağımız yemeğe göre değişir tabii...
8. Fazla yağlarını ve sinirlerini temizlettiriyoruz.
9. İllaki paket alıyorsak son kullanma tarihini besin değerlerini vs inceliyoruz.
10. Rengine bakıyoruz, sığır parlak kırmızı, genç gana grimsi pembe daha yaşlısı daha koyu, kuzunun rengi değişken
11.Sakatat alıyorsak (sakatat nedir diyenlere hayvanın organlarının yenen kısımlarıdır) fazla kanlı olmaması iyi olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder