Basit Mutfağa Hoşgeldiniz !

Hepiniz için en iyi tarifler, en nefis yemekler, en pratik bilgiler burada... 

11 Şubat 2009 Çarşamba

Cacık Nasıl Yapılır


Bu tariften bi cacık olmaz demeyin, olur. Cacık özellikle yazın çok iyi gider insanın ateşini alır resmen... Neyse geçelim tarife:


Malzemeler:

500 g yoğurt
1 salatalık 
2 diş sarımsak
dereotu
tuz
su

Yapılışı:

Yoğurdu azar azar su ilave ederek karıştırın (buradaki kıvam bazılarına göre koyu olur bazıları sulu sever siz kendinize göre ayarlayın). Salatalıkları ufak ufak doğrayın ve sarımsakları da iyice ezin, sonrasında bu ikisini yoğursa ilave edin ve karıştırın, bu arada tuz eklemeyi de unutmayın. Bir kaseye boşaltın ve üstüne dereotu ekleyin. 

Not: Eğer yaz iye ve sulu cacık seviyorsanız içine 2 3 parça buz atın çok hoş oluyor. İstağe göre biraz yağ da katabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder