Basit Mutfağa Hoşgeldiniz !

Hepiniz için en iyi tarifler, en nefis yemekler, en pratik bilgiler burada... 

24 Şubat 2009 Salı

Martini Hazırlamak


Bu kokteylin kökü taa 1860 lara dayanıyor... İtalyanların işi olan bu meşhur kokteyl aslında bir öğrenci için lüks kaçıyor ama zevkinize düşkünseniz bir kere de olsa mutlaka denemelisiniz.


Malzemeler:

Cin
Vermut
Buz
Yeşil Zeytin
Limon

Shaker (bunu başka bir kapta yapmayın tavsiye etmem)

Yapılışı:

Shakera çok az vermut koyun ve bütün kaba yayın (birkaç damla). Sonra da 1/2 su bardağıyla kahve fincanı arası bir miktarda cin ekleyin ve çalkalayın. Sonra içine biraz buz atın ve bu sefer kaşıkla karıştırın. Karışımı süzerek bir martini bardağına dökün. Garnitür olarak zeytini ve limonu kullanın...
Burada önemli olan özenle yapmanız ve malzemenin en kalitelisini kullanmanızdır. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder