Basit Mutfağa Hoşgeldiniz !

Hepiniz için en iyi tarifler, en nefis yemekler, en pratik bilgiler burada... 

7 Şubat 2009 Cumartesi

Havuç Salatası

En basitinden başlıyorum , şimdi havuç salatası adı üstünde sadece havuçtan oluşan bir salata çok basit...

Amaç:
Az malzemeyle havuç salatası yapmak.


Malzemeler: 

2 Havuç
1 Limon
1/2 Çay Bartağı Zeytinyağı (yoksa Ayçiçek Yağı da olur)
1 Çay Bardağı Tuz (bu damak tadınıza göre değişir)

Rende (evet rende de tabaklar da gerekli birer malzeme bence neden sadece içine katılanları yemek malzemesi olarak gösteriyolar anlamıyorum)
Düz tabak
Derin geniş tabak

Yapılışı:

  Havucu yıkayın,  sap ve ön kısmından pis yerleri kestikten sonra bıçakla hafifçe dış kısmını kazıyın (sakın soymaya çalışmayın havucun yarısı elinizde kalır) burada kazıma işlemi basit ama çöpün içine veya bir poşetin içine kazımakta fayda var yoksa mutfak rezil olur. Kazıma işlemi bittikten sonra Rendeyi koyun düz tabağın üstüne başlayın orta genişlikteki gözenekleri kullanarak rendelemeye... Yapımdaki en eğlenceli kısım bu aslında ama dikkatli olun havuç küçüldükçe elinizi rendeleme ve kanlı havuç çorbası yapma ihtimaliniz de çoğalıyor(sonlarda kalan minicik havuç parçaları için sakın kasmayın onları hemen mideye indirin). 2 havucu da rendeledikten sonra rendemizde de de hiçbir artık bırakmayıp düz tabaktakileri derin tabağa aktarın ve basın tuzu, yağı, limonu... Sonra hiç iğrenmeden önceden yıkamış olduğumuz ellerinizi daldırıp oyun hamuruyla oynar gibi bi karın, bu kısım da bayaa rahatlatıcıdır. İsteyen hafif maydanoz da katabilir varsa evde ama bizde yok...Üstüne süs olarak zeytin iyi gider misafiriniz varsa. Neyse salatamız bitti afiyetle bir başka basit yemeğin yanında servis edebilir yemek yoksa yaptığınız tabaktan  yemek niyetine de yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder