Malzemeler:
1 bardak civarı süzülmüş yoğurt
Biraz su
Biraz zeytinyağı
1 ufak kaşık kimyon
1 ufak kaşık kekik
1 ufak kaşık karabiber
Biraz kırmızı biber
1 tutam Maydanoz
Biraz Tuz
1 ufak kaşık kekik
1 ufak kaşık karabiber
Biraz kırmızı biber
1 tutam Maydanoz
Biraz Tuz
Yapılışı (Hazırlanışı):
Yoğurdu bir kaseye koyun ve birazcık su ekleyerek çırpın. İyice karıştırın, kaymağa benzer bir hal alacak. İçine sırayla kimyon, kekik, karabiber ve kırmızı biberi atın ve karıştırmaya devam edin. Damak tadınıza göre malzemelerin miktarını ayarlayabilirsiniz. Son olarak zeytinyağını ekleyip, bozadan biraz daha katı olacak hale getirin. Kıvamı daha katı veya sıvı yapmak size kalmış ama makbulü tereyağına yakındır. Son olarak da servis yapacağınız kaba koyduktan sonra üstüne süs olsun diye biraz maydanoz koyun.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder