Basit Mutfağa Hoşgeldiniz !

Hepiniz için en iyi tarifler, en nefis yemekler, en pratik bilgiler burada... 

3 Mart 2009 Salı

Brokolili Ponpon Böreği Tarifi


Aslında anladığım kadarıyla böyle bir börek yok (varsa da pek bilinmiyor) ama reklamından sonra icat etmişler ve tarifi de aşırı zor değil. Bakın brokolili ponpon böreği nasıl yapılırmış ?



Malzemeler:

  • 16 tane milföy hamuru
  • 2-3 kaşık arpa şehriye
  • 1 kaşık sıvıyağ
  • 2 kaşık süt
  • 3 kaşıkı ufalanmış beyaz peynir
  • 3-4 tane brokoli 
  • 2 tane havuç
  • Biraz tuz
  • 1 tane yumurta
  • Biraz çörek otu
  • ( Kaşıklar çorba kaşığı eğer küöük kaşık yazmışsam tatlı kaşığıdır )

    Yapılışı:

    Biraz su kaynatın ve arpa şehriyeyi içine atın yumuşayana kadar bekleyin. Pişince yağ, süt ve peynir ekleyin ve güzelce karıştırın. Brokoliyi de sap sap ayırıp ayrı bir kapta birkaç dakika kaynatın ve süzün. Milföy hamurlarınız hala donuk haldeyse çıkarın ve çözdürün. Havuçları ince ince rendeleyin ve biraz ateşe tutun kendi suyun içinde pişsin. Sebzelerihazırladığınız şehriyeli karışımla karıştırın ve biraz tuz ekleyin (damak tadınıza göre).Yumurtanın beyazını ayırın ve karışıma ekleyin. Hamurlarınızı istediğiniz büyüklükte ayırın ve rtalarını harçla doldurun. Kenarlarını bohça gibi yapıp kürdanla tutturabilirsiniz (bir börek kalıbı kullanabilirsiniz) veya hamurları üçgen şeklinde kapatıp bildiğiniz yoldan devam edersiniz. Böreklerin üstüne kalan yumurta sarısını  sürün ve birazcık çörek otu serpin. 200 derecelik önceden ısıtılmış  fırında yaklaşık 20 dakika civarında pişirin.

    Afiyet olsun...

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder