Yapım zorluğu bana göre orta derecede ama tadı için zorluklara katlanmaya değer bir kurabiye.
Malzemeler:
1 paket tereyağ
3 kaşıkı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 tane vanilya
1 tane limonun veya portakal kabuğunun rendelenmişi
1 tane yumurta (sarısını ve beyazını ayırın)
Bir miktar un
Biraz fındık
Böğürtlen veya vişne reçeli
Yapılışı:
Fındıklarıparçalayın ve sarımsak ezici gibi bir şeyde dövün. Böğürtlen reçeli haricindeki bütün malzemeleri iyice karıştırıp hamur haline getirin. Hamuru kurabiye şeklinde olacak şekilde ufak parçalara ayırın ve ortasında bir boşluk bırakın (bu boşluğa reçel gelicek), kurabiyeleri sırasıyla yumurtanın beyazı ve fındık tozuna batırın ve 175-180C'de pişirin. Piştiğinden emin oldupunuzdaortalarına reçeli yerleştirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder