Basit Mutfağa Hoşgeldiniz !

Hepiniz için en iyi tarifler, en nefis yemekler, en pratik bilgiler burada... 

6 Mart 2009 Cuma

Şekerpare Tarifi (Nasıl Yapılır)




Malzemeler:

Şerbetine:
Yapılışı:
Tereyağını (margarin de olur küçük küçük parçalara ayırına ve üzerine pudra şekerini dökerek iyice karışana kadar çırpın. Unu tezgaha veya başka temiz bir yere dökün üzerine dökün. Kenarları dağ ortası vadi gibi olacak bir şekle getirin ve üzerine toz haline getirdiğiniz fındıkları ve kabartma tozunu serpin.. Havuz gibi olan vadinin ortasına da harcı katın ve Üstüne yumurtayı kırın. Yağla yumurtayı biraz karıştırarak birbirine yedirin. Kenarda kalan unlardan birazcık alıp karıştırın. Hamuru biraz yoğurduktan sonra silindirik şekle getirin yanu uzun bir rulo gibi olsun ve bu rulodan şekerpare olalcak parçaları kesin.Parçaları yuvarlak yuvarlak şekillendirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün... Tane fındık, ceviz veya ne istiyorsanız üstlerine koyun, orta ateşte (170 derece) fırında pişirin. Bu arada şerbet malzemelerini de bir tencerede biraraya getirin ve arada karıştırarak kaynatın. Fırından çıkardıktan sonra daha sıcakken şerbeti de soğumamışken yavaş yavaş eşit dağılacak şekilde üzerine şerbeti dökün...
Not : Toz fındık yerine toz badem de kullanabilirsiniz.
Afiyet bal şeker olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder