Basit Mutfağa Hoşgeldiniz !

Hepiniz için en iyi tarifler, en nefis yemekler, en pratik bilgiler burada... 

4 Mart 2009 Çarşamba

Güllaç Tarifi (Nasıl Yapılır)


Ramazanın vazgeçilmez tatlısıdır ve yapmasanız da mutlaka yeyin yılda bir defa... Zaten insanı maziye götüren bir havası vardır, bir tatlıcılarda gördüğüm zaman mutlaka alırım tadımlık da olsa :P




Malzemeler:

4 yaprak güllaç
1 kilo kadar süt
1 bardak şeker
200 gram çekilmis ceviz
1 paket vanilya 
1 bardak gül suyu

Tarifi (Yapışılı):

Süt, seker ve vanilyayı bir tencereye aktarın ve kaynayana kadar ısıtın. Kaynayan karışımı oda sıcaklığında soğuması için bırakın. Süt ılık bir gale geldikten sonra güllaçları teker teker bu süte batırın biraz bekleyin ve çıkarıp bir borcama koyun (payreks). Aralarina ve güllaçlarin üzerine cevizleri serpin.İsterseniz de gülsuyu koyun ama herkes sevmez sevmeyen koymasın.
Eğer mevsimiyse nar alın ve üzerine nar tanecikleri serpin çok hoş oluyor , isteğe bağlı olarak üzrine hindisten cevizi de koyabilirsiniz...

Afiyet bal şeker olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder