Basit Mutfağa Hoşgeldiniz !

Hepiniz için en iyi tarifler, en nefis yemekler, en pratik bilgiler burada... 

3 Mart 2009 Salı

Ağlayan Kek Tarifi (Nasıl Yapılır)


Resimden anlaşılıyor neden ağlayan kek adını aldığı :P


Malzemeler:

Kek için:
4 tane yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un (kahve fincanı)
1,5 kaşık kakao
2 kaşık süt
1 paket kabartma tozu

Krema için:
1 bardak süt (su bardağı)
1 paket krem şanti

Sos için:
1 bardak süt
1 kaşık un
1 bardak su
1 kaşık kakao

Hazırlanışı (Yapılışı):

İlk iş olarak yumurtaları kırın ve şekerle biraraya getirerek çırpın. Sonra 2 kaşık süt ve 1.5 kaşık kakaoyu üzerlerine ekleyin. Biraz karıştırın ve unu ekleyip karıştırmaya (çırpmaya) devam.Son olarak kabartma tozunu koyun ve birazdaha çırpın (çırpma işi asla bitmeeezz :P). Bir tepsiyi yağlayın, karışımı yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece olan önceden güzelce  ısıtılmıs fırına koyun.30 dakika kadar sonra alın ve sıcacık kekinizin üzerine 2 bardak sütü her yerine eşit dağılmasına dikkat ederek boşaltın. Bu mis gibi güzelliği soğumaya bırakın. Bu arada krem şanti hazır değilse hazır hale getirin ve soğuduktan sonra kekin üzerine ekleyin.
Sos malzemelerinin tamamını biraraya getirin ve karıştırarak pişirin (mis gibi kokacaak). Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve bırakın soğusun (tüm bunları yaparken arka planda bir fransız chansonu dinlemeyi unutmayın sakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın sosu. İsterseniz biraz buzdolabında bekletin, isterseniz ağzınız yana yana yeyin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder