Basit Mutfağa Hoşgeldiniz !

Hepiniz için en iyi tarifler, en nefis yemekler, en pratik bilgiler burada... 

3 Mart 2009 Salı

Peynirli Poğaça Tarifi (Nasıl Yapılır)



Malzemeler
( 6 Kişiliktir) :

1 çay kaşığı zeytinyağı
200 gram hamur (ekmek hamuru) 
200 gram peynir (emmental peyniri varsa ondan)
2 bardak süt (ek birşey yazmıyosa bardakları su bardağı olarak kabul edin lütfen)
Biraz susam


Yapılışı:

Düz bir yerede ekmek hamurunu oklavayla (oklavanız yoksa oklava edinin, oklavayla birine vurmak çok zevkli) açın. Yaklaşık 10 a 20 cm boyutunda kesin hamuru.
Peyniri küp küp doğrayıp,  hamurlara birer kaşık peynir koyun ve hamuru katlayın (Burada peynir yaygın olsun tek yerde öbeklenmesin ama ortalara yakın kalsın). Katlanma şekli üçgen olur, kare olur, hilal olur... Bunu siz seçin. Hamurları kapattıktan sonra üzerlerine fırça veya benzeri bir şeyle süt sürün, özellikle de kenar kısımlarına. Hamurun kenarlarını iyice kapattığınızdan emin olun (tam kapanmazsa fırındayken peynir fışkırır içinden :P)
Bir tepsi alın ve zeytinyağıyla tabanını kaplayın (çok da olmasın) ve poğaçaları içine dizin. İsteyen üstüne biraz susam serpebilir. Fırını 220 dereceye ısıtın ve atın tepsiyi gitsin. 20 dakika civarı bekleyin ve poğaçalarınız hazır :P. 

Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Bu tarifin bi benzerini biliyorum bunu da deniycem teşekkürlerrrrr

    YanıtlaSil
  2. ekmek hamuru ne ya? onun tarifi icin de firinci hilmi amcanin yanina mi gidelim yani?

    YanıtlaSil