Basit Mutfağa Hoşgeldiniz !

Hepiniz için en iyi tarifler, en nefis yemekler, en pratik bilgiler burada... 

3 Mart 2009 Salı

Fırında Tavuk TArifi (Nasıl Yapılır)


Artık daha komplike yemeklere girişmenin zamanı geldi. Fırında tavuk da bunlardan biri... Gözünüz korkmasın zor yemek yoktur sadece uğraştırıcı yemek vardır, ama çoğu uğraştığınıza değer.Bu da onlardan biri.


Malzemeler:

8-9 parça tavuk eti (göğüs ve but farketmez ama ikisinden karışık koyun hangisi iyiyse bi dahakine ona ağırlık verirsiniz) 
1 tane soğan 
3-4 diş sarmısak
3 kaşık limon suyu
3 kaşık sirke
Biraz sıvı yağ
Bir miktarkekik 
3 tane defne (yaprağı) 
Biraz kırmızı pul biber 
Biraz domates salçası
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber

*Borcam
*Alüminyum folyo

Hazırlanışı:

Tavuk parçalarını cam bir kaba dizin (payreks veya borcam tabir edilen cinsten). Bir tencereyi alın ve sıvıyağyla (sıvıyağıyla yani ama garip bir harf oyunu) soğan (soğanı ince ince doğrayın demeyi unuttum,dograyın :P), sarmısak (bu d ufak ufak doğranmış olacak), sirke, limon suyu, tuz,defne yaprağı, karabiber, kekik, kırmızı pul biber ve salçayı üstüne 1.5 bardak su ekleyerek güzel güzel kaynatın.
Bu karışımı borcamda cansız bekleyen tavukların üzerine dökün, üstlarini de alüminyum folyoyla kapatın. Orta derecede fırında 60 dakika yani 1 saat kadarcık pişirin. O pişerken siz gidin bir bulmaca çözün.

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder